Oświetlenie sklepu mięsnego
Wielokrotnie w badaniach zachowań klientów stwierdzono, że konsumenci określają kolor jako najbardziej istotny czynnik przy ocenie świeżości mięsa, przetworów miesnych oraz wędlin.
Świeże mięso ma różne kolory od jasno różowego do ciemnoczerwonego i chociaż kolor nie ma wpływu na smak, kruchość i soczystość to ma wpływ na decyzje kupujących.
Przy wyborze wolą te elementy mięsa, które są jaskrawo czerwone, czyli mają kolor charakterystyczny dla świeżego mięsa niezależnie od jego rodzaju: wołowego, wieprzowego, drobiowego czy baraniny.
W ciągu ostatnich pięciu lat cena energii elektrycznej wzrosła o ponad 40%. Dzisiaj problem doboru oświetlenia to nie tylko dobranie natężenia światła, ale uzyskanie odpowiedniej jakości światła przy zastosowaniu rozwiązań energooszczędnych.
Podstawowe czynniki decydujące o sukcesie w wyborze oświetlenia:
* dobór rozwiązań energooszczędnych odpowiednich do rodzaju handlu,
* połączenie światła rozproszonego ze światłem akcentującym,
* użycie źródeł światła o odpowiedniej jakości, barwie i długim czasie użytkowania.
Dzięki optymalizacji oferty możemy zawsze zaoferować naszym Klientom niezwykle atrakcyjne ceny. Mamy wieloletnie doświadczenie w doborze oświetlenia odpowiedniego do różnego rodzaju powierzchni handlowych.
![]() Profi system |
![]() Oprawy ścienne |
![]() Oprawy LED |
![]() Rastrowe |
![]() Wpuszczane |
Naświetlacze
|
![]() Wiszące |
Nadbudowane |