Zasady oswietlania miesa i wedlin Doradztwo techniczne, Bezplatne projekty, oświetlenie LED, Konsultacje Filtry, zarowki do miesa

Oświetlenie sklepu mięsnego

 

 

Wielokrotnie w badaniach zachowań klientów stwierdzono, że konsumenci określają kolor jako najbardziej istotny czynnik przy ocenie świeżości mięsa, przetworów miesnych oraz wędlin.

Świeże mięso ma różne kolory od jasno różowego do ciemnoczerwonego i chociaż kolor nie ma wpływu na smak, kruchość i soczystość to ma wpływ na decyzje kupujących.

Przy wyborze wolą te elementy mięsa, które są jaskrawo czerwone, czyli mają kolor charakterystyczny dla świeżego mięsa niezależnie od jego rodzaju: wołowego, wieprzowego, drobiowego czy baraniny.


W ciągu ostatnich pięciu lat cena energii elektrycznej wzrosła o ponad 40%. Dzisiaj problem doboru oświetlenia to nie tylko dobranie natężenia światła, ale uzyskanie odpowiedniej jakości światła przy zastosowaniu rozwiązań energooszczędnych.


Podstawowe czynniki decydujące o sukcesie w wyborze oświetlenia:

* dobór rozwiązań energooszczędnych odpowiednich do rodzaju handlu,
* połączenie światła rozproszonego ze światłem akcentującym,
* użycie źródeł światła o odpowiedniej jakości, barwie i długim czasie użytkowania.

 

Dzięki optymalizacji oferty możemy zawsze zaoferować naszym Klientom niezwykle atrakcyjne ceny. Mamy wieloletnie doświadczenie w doborze oświetlenia odpowiedniego do różnego rodzaju powierzchni handlowych.


 

Profi 

Profi system

scienne 

Oprawy ścienne

LED 

Oprawy LED

rastrowe 

Rastrowe

wpuszczane 

Wpuszczane

naswietlacze

Naświetlacze

wiszace 

Wiszące

nadbudowane

Nadbudowane


 

 

Maxi-Light Maxi-Light blog Maxi-Light twitter MaxiLight youtube.com Maxi-Light digg.com maxi-light delicious.com Homepage maxi-light.pl
Oswietlenie energooszczedne Od teraz nie tracisz tylko zyskujesz! www.oswietlenie-energooszczedne.pl
 
 

Valid XHTML 1.1