Świeże mięso ma kolory od jasno różowego do ciemnoczerwonego.
Kolor nie ma wpływu na smak, kruchość i soczystość ale ma wpływ na decyzje kupujących.
W badaniach zachowań klientów stwierdzono, że konsumenci określają kolor jako najbardziej istotny czynnik przy ocenie świeżości: mięsa, przetworów i wędlin.
Oświetliliśmy już setki sklepów ponieważ mamy bardzo konkurencyjne ceny.
Oferujemy najnowsze oświetlenie do mięsa i wędlin,
produkowane w Polsce i dostępne od ręki.
Wielokrotnie w badaniach zachowań klientów stwierdzono, że konsumenci określają kolor jako najbardziej istotny czynnik przy ocenie świeżości mięsa, przetworów miesnych oraz wędlin. Przy wyborze wolą te elementy mięsa, które są jaskrawo czerwone czyli mają kolor typowy dla świeżego mięsa: wołowego, wieprzowego, drobiowego czy baraniny. Nasze lampy uwypuklają kolory od jasno różowego do ciemnoczerwonego, poprzez specjalnie dobrane źródła światła i filtry.
Od wielu lat obsługujemy kilkadziesiąt sieci mięsnych, z których każda posiada od kilku do kilkudziesiąt punktów sprzedaży. Dzisiaj problem doboru oświetlenia to nie tylko dobranie natężenia światła, ale uzyskanie odpowiedniej jakości światła przy zastosowaniu rozwiązań energooszczędnych. Mamy wieloletnie doświadczenie w doborze oświetlenia odpowiedniego do różnego rodzaju powierzchni handlowych.
Oświetliliśmy setki sklepów i stoisk mięsnych. Dzięki optymalizacji oferty możemy zawsze zaoferować naszym Klientom niezwykle atrakcyjne ceny. Dokonujemy koniecznych obliczeń aby zasymulować poziom światła w Państwa sklepie, nie namawiamy na niepotrzebne zakupy. Nasze lampy dostępne są od ręki, wysyłka możliwa jest w dniu zamówienia.
Do specjalistycznego dooświetlenia sklepu mięsnego czy stoiska mięsno-wedliniarskiego z reguły wykorzystuje oprawy typu downlight oraz naświetlacze (projektory) sklepowe LED, na źródła metahalogenkowe oraz white soda. Oprawy oświetleniowe LED posiadają moduły COB LED o odpowiedniej barwie, natomiast metahalogeny stosowane są w oprawach wyposażonych w dodatkowe filtry do oświetlania mięsa i wyrobów mięsnych. Specyfiką sklepów mięsnych oraz stoisk mięsno-wedliniarskich jest dominacja kolorów od jasno do ciemnoczerwonego. Aby uwypuklić te kolory zaleca się stosowanie źródeł o barwie ciepłej ( o temperaturze barwowej w zakresie 2700K lub 3000K). Moduły COB LED są specjalnie projektowane do tego celu i ich światło posiada odpowiednie widmo.
Email: office@maxi-light.pl
Wyceny i zamówienia: 505-876-434, 606-796-434
Czynne: poniedziałek-piątek 8.00-16.00
MAXI LIGHT TRADING
Profesjonalne Systemy Oświetleniowe
UL. Wieruszowska 10, 60-166 Poznań